9 april 2013

Macaroni-paksoischotel

4 personen    60 min
door Alyt


  • 300 gr macaroni
  • 250 gr kastanje-champignons
  • 1 ui
  • 2 eetlepels olie
  • 75 gr hazelnoten
  • 1 struik paksoi
  • 1/2 l blik tomaatstukjes
  • 1 eetlepel pesto
  • 1/4 l crème fraîche
  • 1 mozzarella-kaasje (100 gr)

Macaroni in ruim kokend water nét gaar koken.
Ui in ringen snijden. Champignons schoonvegen met keukenpapier en in plakjes snijden. Paksoi wassen en fijnsnijden.
Ui, champignons en paksoi in olie bakken. Hazelnoten toevoegen. Tomaatstukjes en pesto erdoor scheppen en even meestoven.
Macaroni afgieten en omscheppen met crème fraîche.
Macaroni en groentemengsel in laagjes in een ovenschaal scheppen en afdekken met plakjes mozzarella.
De ovenschotel 30 minuten in een oven van 200°C schuiven, tot hij een mooi goudbruin kleurtje heeft.
De paksoi kan vervangen worden door spitskool.

Geen opmerkingen: